Over Alpenexpres

Alpenexpres is een reis- en avontuursite die zich richt op de unieke ervaringen die je alleen tegenkomt in het meest spectaculaire berggebied van Europa. We schrijven op deze site over onze eigen ervaringen, de spectaculairste verhalen uit de Alpen, beginnersgidsen voor allerlei activiteiten, en touristenadvies voor iedereen van totale vreemdelingen tot alpenfans.

Waar schrijven we over?

Voor veel mensen staan de Alpen gelijk aan spierwitte bergtoppen, dagen op de dunne latten, en warme après-skihutten vol muziek en drank. Lees vooral onze artikelen over de beste plaatsenmethodes, en uitrustingen om het beste te maken van je wintervakantie.

Maar de Alpen zijn meer dan dat, en wij doen ons best om uit te vinden wat je de rest van het jaar kunt doen in de bergen. Van lange wandelingen met spectaculaire vergezichten, tot familievakanties in idyllische dorpjes en sprookjesachtige valleien, tot vakanties waar de grootste adrenalinejunkies nog nerveus van worden – de Alpen zijn misschien wel de meest flexibele bestemming die je zult vinden.

Lees bijvoorbeeld hoe je je vermaakt tijdens een warme zomer in de Alpen, hoe je je voorbereidt op een van de zwaarste fietstochten ter wereld, en hoe je de wildste rivieren van de gebergten bedwingt.

Wij geloven dat het sport-, cultuur-, en natuurklimaat van de Alpen een prachtige ervaring is voor iedereen die zich daarmee bezig houdt.  Kijk dus vooral rond op de website, laat je inspireren door de verhalen en artikelen, en misschien zien we elkaar volgende keer tussen de bergtoppen!