Zomeractiviteiten in de Alpen: Onze Bucket List

Ik heb altijd gedacht dat je tijdens de zomer in de bergen niet veel meer kunt dan als Heidi ronddartelen tussen de wilde bloemen. Lange wandelingen gevold door stille avonden op het balkon, kijkend hoe de zon zakt voordat ik vroeg ik bed kruip met mijn boek. Begrijp me niet verkeerd, ik weet dat het heerlijk zou zijn, maar ik dacht dat het misschien een beetje… saai zou worden? Een beetje voorspelbaar? Ik kon onmogelijk weten hoe eindeloos de zomeractiviteiten in de Alpen zouden zijn…

Toen ik met een groep vrienden vorig jaar rond een zonnig middaguur bij elkaar zat, hebben we een ‘bucket list’ gemaakt van de dingen die we wilden uitproberen tijdens onze zomer in de Alpen. En dus maakte ik, conform mijn reputatie (ik sta bekend om mijn georganiseerde pret), een kalender met al onze resterende vrije dagen, en wees ik aan ieder dag een activiteit toe.

Dit is wat we allemaal deden:

Waterskiën

Als het te warm was om naar buiten te gaan zonder het water in te duiken, gingen we naar het meer. Wakeboarding (of waterskiën) was lastig om onder de knie te krijgen, maar uiteindelijk fantastisch. Sommigen uit onze groep gingen al snel over op sprongen en trucs van de kickers en rails, terwijl je hooguit nat werd als je viel – wat om eerlijk te zijn best vaak gebeurde.

Waterglijbanen en Kayaks

Voor degenen onder ons met een slechter evenwichtsgevoel gingen we naar het beroemde Acroland in Tignes, waar we door de glijbanen werden afgevuurd voor we in het meer landden. Ik ging het liefst met mijn hoofd vooruit op mijn buik naar beneden, maar we zagen een paar jongens die er vanaf skieden en luchttrucs oefenden, en een ging zelfs naar beneden op zijn BMX!

Er waren ook opblaasbare waterrafts, en een kayakroute door een spectaculaire vallei.

Paddleboarding

Maar misschien nog wel de meest gedenkwaardige dag op het water? Paddleboarden tijdens zonsondergang op Lac Annecy, met de bergen in de achtergrond, eetlust opdoend voor de worstjes op het kampvuur, gevolgd door een nacht onder de sterren.

Pa-tiviteiten

Ik geloofde mijn vader nooit toen hij vertelde hoe leuk vissen was, en achteraf bezien weet ik niet precies waarom. Bij zonsop- of ondergang aan een meer zitten met je vrienden, met de bergen in de achtergrond, en proberen om een vis te vangen voor het avondeten klinkt, nou ja, hartstikke goed. En het is oprecht leuk, zelfs als je je vangst naderhand teruggooit.

Jeu de Boules

Nog een afkeer die ik over heb gehouden uit mijn jeugd: het Britse spel Bowls. Ik wilde alleen maar rondrennen op dat perfecte gras. Nu heb ik een voorliefde ontwikkeld voor het Franse equivalent, petanque, en hebben we behoorlijk wat mooie avonden gelachen rond de metalen ‘boule’. Ook hier weer – niet iedereen was er even goed in.

Rock and (in mindere mate) roll

Als we niet worstelden om de berg op te wandelen, of eraf te rollen op fietsen, probeerden we een andere methode uit om de heuvels te zien; via ferratta. Gooi een helm en harnas aan, en klink jezelf vast aan een metalen touw dat je langs een krakkemikkige, en vaak steile route leidt, met voet- en handvatten om je te helpen.

Als je meer uitdaging zoekt kun je praktisch eindeloos rotsen beklimmen, en de uitzichten van de toppen zijn gewoon belachelijk. Een perfecte plek om ‘zoek het dorpje’ in de onderliggende valleien te spelen.

Voer voor Adrenalinejunkies

Om op een winderigere, maar snellere manier om beneden te komen namen sommige vrienden van mij de parapente naar beneden. Ik ging mee met een gekwalificeerde parapenter, en ook al was het angstaanjagend om naar de rand te rennen, de tocht was adembenemend.

 

Genoeg paardenkracht

Een tocht te paard was een fantastische manier om een middag door te brengen. Er zijn meer dan genoeg schaduwrijke routes door de bossen, en veel van ons hadden rijervaring opgedaan als kind. Het was heerlijk om weer op zulke magnifieke dieren te zitten, én nog meer van de bergen te kunnen zijn tegelijkertijd.

En de dingen die we niet in de vorige zomers wisten te persen?

  • Op zoek naar wilde paddenstoelen
  • Yoga op bergtoppen
  • Onze eigen Génépi maken
  • Ziplines in Val Thorens
  • Canyoning
  • Quadbiking
  • Golf
  • Zomersleeën
  • Bergafwaarts skaten